Adatok Prezentálása​

90 perces online videókurzus​

Azonnal nézhető online gyorstalpaló, hogy érthetően és hatásosan tudd prezentálni az adataidat.

Miről szól az Adatok Prezentálása online videós tananyag?​

Az elmúlt időszakban rengeteg adatos prezentációt néztem végig: konferenciákon, online előadásokon, belsős meeting-eken. Ezeknek a 90%-a vállalhatatlan volt. Kusza grafikonok, átláthatatlan táblázatok, helyenként már-már követhetetlen gondolati ív.

Az adatok prezentálásával még a legjobb, legösztönösebb előadóknak is akad problémája… Pedig nem egy rakétatudományról van szó. 10-12 egyszerű alapelvet kellene csak következetesen betartani.

Mégis: sok a csúnya és érthetetlen adatos prezentáció.

Ez mindenkinek rossz.

Az előadó nem tudja átadni az üzenetét – és a közönség közben halálra unja magát.

De ez számodra egy lehetőség! Ugyanis ahhoz, hogy hatásos és élvezetes legyen az előadásod, nem kell Photoshop gurunak lenned, nem kell művészi ábrákat készítened és nem kell mesteri rétorrá válnod.

Már azzal kiemelkedővé válhatsz, ha betartasz néhány egyszerű alapelvet és elkerülöd a leggyakoribb hibákat.

Tapasztalatból mondom: manapság ritka az egyszerű, letisztult és érthető adatos előadás. Éppen ezért a közönség mindig nagyon nagyra értékeli, ha egy ilyet láthat és hallhat.

Az Adatok Prezentálása című online videókurzusban egy 1.5 órás gyorstalpaló keretein belül megmutatom azt a pár egyszerű szabályt, ami a következő 10 évre elég lesz, hogy sikeresen prezentálj adatokat!

Adatok prezentálása. A tematika.​

Ezekről lesz szó az előadásban:

Kinek ajánlom ezt az anyagot?

Mindenkinek, akinek adatokat kell prezentálnia.

Ha még csak most kezdesz el megismerkedni az adatok prezentálásával (vagy már csinálod egy ideje, de nem vagy elégedett magaddal), akkor ez az előadás segít majd sziklaszilárd alapokról indulni és elkerülni a nagy hibákat. Ha már haladóbb szinten vagy, akkor pedig segíthet rendszerbe foglalni és továbbfejleszteni a már meglevő tudásodat — és/vagy tudatos szintre emelni azokat a dolgokat, amiket eddig “csak” ösztönösen csináltál jól.

Ezekben a szakmákban kifejezetten fontos a téma:

Nézz bele!

Itt egy rövid részlet az Adatok Prezentálása című anyagból:

Az előadó​

Mester Tomi vagyok. 2012 óta adatos szakemberként dolgozom. A Prezinél kezdtem, majd az Adatlabor nevű projektem keretein belül konzultációkat és projektmunkákat csináltam sok-sok magyar webshopnak és startup-nak. Később a svéd iZettle nevű startup-nál is dolgoztam (amit aztán felvásárolt a Paypal). Jelenleg a Data36 a fő projektem, ahol főleg data science-et oktatok.

Rengeteget prezentálok adatokat.

De a prezentáció egyébként is a szenvedélyem: oktatattam a BME-n, tartottam prezentációs tréningeket nagyvállalatoknál. Előadtam TEDx konferencián (500 fő előtt), PechaKucha-n (300 fő előtt). Illetve a hazai első magyar nyelvű ToastMasters klub egyik alapítótagja is voltam.

Mester Tomi
Mester Tomi
Nézd meg, hogyan prezentáltam az adataimat a TEDxYouth konferencián!

Garancia

100%-ig hiszek ebben a képzésben. Rengeteget teszteltem élő közönséggel és folyamatosan finomítottam, mire elérte jelenlegi formáját. Éppen ezért teljes garanciát vállalok rá. Ha megnézed az anyagot és nem tetszik, csak írj egy e-mail-t, írd le, hogy mi nem tetszett és a képzés teljes árát visszatérítem!

Regisztráció

Ez a tananyag jelenleg kizárólag a Data Science Klub részeként érhető el.

A Data Science Klub egy szakmai tudástár, ami Magyarország legjobb adatos szakembereinek tudásából épül.

Minden hónapban egy senior data science szakértő tart egy mini-tréninget, 60-90 percben a saját szakterületéről.

Az előadásokról felvétel készül, így ha most csatlakozol, minden korábbi anyagot vissza tudsz nézni.

Gyakori kérdések

Az baj, ha csak keveset tudok a témáról?

Nem. Az alapoktól indulunk.

Milyen szintű a tananyag, kiknek szól főleg? (“Viszonylag rutinosabb előadó vagyok, fog újat adni?”)

Szerintem ez az előadás minden szinten tud értéket adni. Akik még csak most kezdenek ismerkedni az adatok prezentálásával (vagy azoknak akik nem elégedettek magukkal), ott egyértelműen — szilárd alapokat tesz le, segít már elkerülni a nagy hibákat, stb, stb.

Ha te már haladóbb vagy, akkor valószínűleg számodra az érték másban lesz. Konkrétan ebben a három dologban:
1) Tudatos szintre hoz olyan dolgokat, amiket eddig “csak” ösztönösen csináltál jól.
2) Betömi az esetleges réseket. (1-2 újdonság szerintem biztos, hogy még a haladóbb előadóknak is lesz benne.)
3) Rendszerbe foglalja az eddigi tudásodat.

Kapok számlát?

Igen. A magyar törvények szerint minden résztvevő kap számlát. A számlát Kft. állítja ki, így 27% ÁFA tartalma van.

Mi az a Data Science Klub?

A Data Science Klub egy havi előfizetési díjas termék. Amíg előfizető vagy, folyamatos hozzáférésed van a klubban elérhető minden tananyaghoz (előadásfelvételek, Q&A-k, minikurzusok) és résztvehetsz a havi egy élő előadáson is. A havi díj automatikusan kerül levonásra a kártyádról havi rendszerességgel, egészen addig, amíg le nem mondod a tagságodat. Ekkor megszűnik a hozzáférésed a klubhoz és annak anyagaihoz és előadásaihoz is.

Mi van, ha nem tetszik a képzés?

Sokat dolgoztam ezen az anyagon és nagyon hiszek benne, hogy neked is sokat fog segíteni. Pont ezért teljes garanciát vállalok rá. Ha nem tetszik az anyag, írd meg email-ben, hogy mi nem tetszett benne és visszakapod a kurzus teljes árát — még a tranzakciós költségeket is én állom.

Ez egy felnőttképzés?

Nem. Ez egy videós tananyag.