RÉSZLETEK (Youtube link, kérdésbeküldés, egyebek)

Ez egy rendhagyó előadás lesz, két okból:

  • ez egy plusz bónusz anyag az eredeti tervezett őszi tematikához képest
  • az élő előadás publikusan elérhető lesz mindenki számára (a felvétel viszont csak Data Science Klub tagoknak lesz már elérhető)

ELŐADÓ, TÉMA

Az előadó ezúttal én (Mester Tomi) leszek. Megmutatom, hogyan építettem fel nulláról egy saját logoló és analitikai-rendszert a weboldalaim monitorozásához és elemzéséhez. Az egészet egymagam írtam Python-ban és JavaScript-ben és nem több, mint 100 sor kód.

A működése egy kicsit olyan, mint a Google Analytics-é, csak:

  • rugalmasabb
  • enyém a nyersadat
  • nem black-box a működés
  • bármilyen haladóbb elemzést, machine learning projektet és automatizációt meg tudok általa csinálni
  • nem vagyok kiszolgáltatva a Google Analytics változásainak és korlátozásainak

Az előadásban sokat fogok beszélni arról, hogy összességében megéri-e egy ilyen egyedi rendszert építeni — és összevetem a különböző dobozos megoldásokkal is (Google Analytics, Mixpanel, Funnel.io, stb.) Spoiler: sok esetben nem éri meg. 🙃

Amiért mégis érdemes eljönni az előadásra az az, hogy sorról sorra bemutatom a kódomat és azt is, hogy milyen elemzéseket csináltam az adatokból. Ezáltal jobban megértheted, hogy hogyan működnek ezek a logoló és weboldal monitorozó rendszerek. Illetve az egyes bemutatott haladóbb elemzéseimből is tudsz majd meríteni és új lendületet kapni a saját adataid elemzéséhez.

MIKOR?

2023. 11. 29., szerda, 18:00-19:00

HOL?

Az előadás Youtube-on lesz. Ezen a linken tudsz csatlakozni:

KÉRDÉSBEKÜLDÉS

Ezen a formon küldheted be a kérdésedet (akár többet is — tudod a többiekét is upvote-olni/downvote-olni): https://data36.com/questions